De sterren staan goed voor een nieuw begin!

nieuw begin
De sterren staan goed voor een nieuw begin.

Vandaag, op 21 december 2020 wordt aan de hemel geschiedenis geschreven. Jupiter en Saturnus komen samen in het teken Waterman. Deze zogenaamde ‘conjunctie’ kleurt onze koers in 2021. En het luidt een nieuwe cyclus van 20 jaar in. Een mooie datum om iets nieuws te beginnen. Dit hele jaar had ik al de bedoeling om deze website Happyoni te lanceren. Met verhalen over kracht, liefde en ‘ontwaken’. Het ervaren van geluk, gezondheid en voorspoed. Speciaal voor vrouwen. Het is tijd voor een nieuw begin. En vandaag is de meest krachtige dag om daarmee een start te maken. Doe je mee?

Waarom vandaag? Een nieuw begin

De stand van de sterren vragen om een nieuw begin. Elke dag kunnen we opnieuw beginnen. Wat er ook in onze geschiedenis ligt. Welke ballast we ook met ons meeslepen. En vandaag is een geweldige dag om daarbij stil te staan. En de stap naar een lichtere toekomst te maken.

Het staat in de sterren geschreven: “Waterman wil vernieuwing en samenwerking. En die energie nemen we mee in het volgende jaar. We kunnen ruimer gaan denken. En we willen ons bevrijden van strakke regels en gedachten. Het voelt als een nieuw begin.”

De conjunctie bewonderen

Vandaag op 21 december 2020 staan de planeten Jupiter en Saturnus in een bijzondere stand ten opzichte van elkaar. Elke 20 jaar vindt deze situatie plaats. Alleen is het twee eeuwen geleden dat deze ook in het lucht teken Waterman verscheen. Bovendien was deze grote conjunctie bijna 800 jaar geleden voor het laatst echt waar te nemen. Nu is hij zichtbaar tussen 15 en 25 december bij heldere hemel vlak na zonsondergang. Je ziet het als je in zuidwestelijke richting kijkt, dicht bij de horizon. Maar ook bij bewolking en zelfs met regen kun je zien dat er een speciale blauwe gloed in de lucht hangt. Als je het niet kunt zien, ga dan naar buiten en ga het voelen!

Een nieuw begin met positieve energie

Behalve de bijzondere stand van Jupiter en Saturnus, is het vandaag ook de kortste dag. De winterzonnewende vindt plaats en de winter begint vandaag officieel. Een tijd om naar binnen te keren. En te gaan voelen. Wat heb je nodig? Wat zijn je dromen? Hoe voel je je eigenlijk? Dat zijn belangrijke vragen. En tegelijk vieren we de terugkeer van het licht. Want na de kortste dag gaan de dagen weer lengen. De 21ste december betekent altijd een belangrijk keerpunt. Van donker naar licht. Niet alleen buiten onszelf, maar ook van binnen. We maken plannen voor het nieuwe jaar. En we putten nieuwe hoop voor een lichter leven.

Goed voor jezelf zorgen

Jupiter stimuleert ons om goed te zorgen voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. De oorzaak van lichamelijke klachten kunnen liggen in een disbalans in de psyche. Door gevoelens uit het verleden bijvoorbeeld. Of zelfs door ervaringen uit vorige levens. Misschien heb je de neiging om je terug te trekken uit je gevoel en je te storten op je werk. Het is verleidelijk om gevoelens weg te drukken. Maar hoe langer je dat doet, hoe harder en duidelijker ze terug kunnen komen. Misschien wil je er wel aandacht aan besteden, maar weet je niet hoe?

Op deze site Happyoni ga ik verhalen, rituelen en oefeningen met je delen. Manieren om aandacht te geven aan jouw ziel, gevoel en emoties. Die je kunnen helpen om niet alleen jezelf beter te leren kennen. Maar ook balans te vinden. En soms zelfs de oorzaak van die lichamelijke of psychische klachten simpelweg los te laten.

Persoonlijke groei en geluk

Persoonlijke groei is een breed begrip. Je kunt het ook op veel verschillende manieren in gang zetten. En je bent daarmee nooit echt klaar. Het is een weg die je bewandelt. Die je geluk en tevredenheid kan brengen. Doe altijd wat bij jou past. Wat op je pad komt en wat goed voelt voor jou.

Stilstaan bij jezelf is een belangrijke sleutel tot geluk. Daarbij hoort ook verantwoordelijkheid nemen. Voor je eigen gedachten, gevoelens en gedrag. Dat kan je helpen om meer geluk te ervaren. Meer kracht en liefde in je leven te brengen. Dat is een mooi proces. Waarin we allemaal onze eigen weg wandelen. Zonder ons zelf te vergelijken met anderen.

Happyoni inspiratie magazine

Vivienne Westerhoud is blogger sinds 2001, bioloog & moeder van twee dochters. Zij doet aan reiki, yoga en meditatie. Zij praat met de maan en knuffelt graag met bomen.

Met Happyoni – inspiratie magazine – wil ik je inspireren. Ik heb zelf al 20 jaar een diepe interesse in de weg naar het geluk. Of eigenlijk, de weg ván het geluk. Want er is geen bestemming. En er is geen ultiem doel om te bereiken. Het geluk ligt simpelweg langs de weg die je bewandelt.

Je vindt het geluk alleen als je goed kijkt en af en toe stil staat. Het ligt te slingeren in de berm. Voor het oprapen. In overvloed, voor iedereen.

Ik hoop je te kunnen inspireren om af en toe stil te staan. En daarna een sprong vooruit te maken. Met geluk, gezondheid, vervulling en voorspoed.

Liefs,

Vivienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.