Mercurius retrograde? Alles gaat mis! Of toch niet?

Mercurius retrograde

Mercurius in retrograde, je hebt er vast wel eens van gehoord. Wat het betekent leg ik zo uit. En wat jij ervan merkt? Het lijkt alsof er ineens van alles misgaat! Dat is niet zo gek met Mercurius in retrograde. Dat zorgt er van 13 december 2023 tot 2 januari 2024 voor dat alles waar planeet Mercurius invloed op heeft nét wat moeizamer gaat. Mercurius is verbonden aan communicatie, taal en handel. Maar dat betekent niet dat deze periode zonder meer slecht zal zijn. Je hebt alleen minder ‘controle’ en zal de flexibiliteit moeten tonen om tegenslagen als cadeautjes of lessen te ontvangen.

Mercurius retrograde wat is dat?

Als een planeet retrograde loopt, lijkt het vanaf de aarde gezien alsof deze zich achteruit beweegt. Hetzelfde gebeurt met de invloed van deze planeet. Planeet Mercurius zorgt er normaal gezien voor dat communicatie en verbindingen soepel verlopen. Maar als deze retrograde gaat, loopt er dus veel mis. Je hebt sneller miscommunicatie, je kan vertraging oplopen tijdens reisjes en zelfs je bedrijfsresultaten als ondernemer kunnen tegenvallen. Je auto, telefoon of computer hebben in deze periode ook de grootste kans om het te begeven. Dat zijn typische Mercurius ‘retrograde-problemen’.

Is het altijd negatief? Nee!

Mercurius retrograde begint deze maand officieel in Steenbok en zal dan al snel overgaan in Boogschutter. En dat is positief, want deze invloed is het grootst. En Boogschutter zorgt voor een spontane, af en toe zelfs avontuurlijke energie. Je zal minder piekeren en eerder gewoon ‘doen’. Je hebt minder twijfels en kan makkelijker keuzes maken. Je neemt misschien wat meer risico, maar het kan goede gevolgen hebben. Maar kijk uit dat je het niet overdrijft. De invloed van Steenbok is wat degelijker. En staat juist spontaniteit in de weg. Deze energie is minder sterk, maar kan je helpen om met meer focus plannen te maken voor het nieuwe jaar. Zoals je ziet: al met al zo slecht nog niet!

Hoe ga je ermee om als Mercurius retrograde loopt?

Mercurius retrograde is absoluut geen zeldzaam fenomeen. Het gebeurt drie tot vier keer per jaar en duurt telkens drie weken. In 2024 zijn dit de data. De kans is dus groot dat je al vaak genoeg deze periode ongemerkt aan je voorbij hebt laten gaan. Het is ook zeker niet de bedoeling om maar gewoon op te geven als dingen tegen zitten. Misschien moet je er alleen iets meer moeite voor doen.

Wat je beter kan vermijden de komende weken zijn deze dingen:

  • Teken geen belangrijke contracten
  • Neem geen belangrijke beslissingen

Moet je toch beslissingen nemen? Lees de kleine lettertjes extra goed door en zet alles helder op een rij.

TIPS bij Mercurius retrograde:

  • Blijf flexibel
  • Maak extra backups op je computer

Heb je afspraken? Ga wat vroeger van huis, voor als er iets mis gaat onderweg. Let op wat er nog meer gebeurt. Zijn er toevallige ontmoetingen, die je inspiratie geven? Onthoud goed: soms zijn tegenvallers verborgen cadeautjes. Maar werk je aan een belangrijk project? Maak dan vandaag nog een extra backup.


LEES OOK: Wat zijn de Yule nachten en welke rituelen horen daarbij?


Wat kunnen we leren van deze periode?

Mercurius retrograde vraagt ons om naar binnen te keren. Juist nu er een kink in de kabel van de kosmische communicatie lijkt te zijn, is de connectie met onszelf extra krachtig. Hoe ga je om met tegenslag? Welke boodschappen kan je ontvangen als je de stilte opzoekt? Er zijn mooie lessen te leren als er dingen anders gaan dan we dachten of hoopten.

Let op tekenen van het Universum

Op de tekenen van het Universum letten? Wat bedoel ik daarmee? Het kan van alles zijn, waar je normaal geen aandacht voor hebt. Een veertje op je pad, grote neon letters op een gebouw. Of een gesprek met een wildvreemde als je wacht op een vertraagde trein.

‘Naar binnen keren’ betekent zeker niet dat je je afsluit van de wereld om je heen. Het is juist een manier om met hart en ziel om je heen te kijken.

Vraag jezelf af: ‘Wat laat de wereld mij zien als er dingen mislopen.’

Kan ik rustig blijven als er dingen anders gaan dan verwacht? En echt goed kijken en luisteren? Daar zitten mooie lessen in. Realiseer je dat niets je zomaar ‘overkomt’ maar dat er veel te leren is van alle situaties. Ben je op zoek naar een mooie les? Die kan tot 21 januari 2024 opdoemen. Dus je hebt alle tijd!

Met voldoende flexibiliteit en verwondering rol je waarschijnlijk heel soepel door deze periode heen.

Eigenlijk wil ik je dus veel plezier en mooie inzichten wensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.